Enkel t-shirt x2 till mig själv

Under sommaren har jag till största del gått klädd i tunikor och tights. Jag är ingen soldyrkare i vanliga fall och eftersom jag framför allt det senaste dryga året har gått upp mkt i vikt p g a mediciner så var suget efter den avklädda årstiden inte alltför stort. Men nu till hösten kom jag fram till att några t-shirts nog var på sin plats i alla fall. Tunikor är inte alltid så snyggt under en gosig tröja och nu har jag ju t o m några jeans jag kan använda, då funkar t-shirts riktigt bra.

T-shirten är tillklippt efter en redan befintlig överdel. Dock makens som jag numera övertagit då han upplever den i minsta laget (herr M). Så det är helt raka linjer. Jag skall göra mig några långärmade tunnare t-shirts också och då tänkte jag prova ett annat mönster som är lite mer figursytt. Tygerna jag valt är strechiga med ungefär 5% lycra och resterande bomull. Numera har jag så gott som bara sådana tyger i mitt förråd och ämnar fortsätta att ha det på det viset. Jag gillar att dessa tyger är så följsamma och har riktigt snygg passform tvätt efter tvätt till skillnad mot bomullsinterlocken som med tiden krymper allt mer på längden.


T-shirten ovan är sydd i ett tyg från MG-tyger och köptes på Syfestivalen i våras. Mönstrat men ändå ganska diskret. I ärmslut och halsringning blev det samma tyg som kantband och nedtill fållade jag upp t-shirten på CPn. Jag sydde ju även en t-shirt/top på våran Syträff för några veckor sedan, men den blev lite tight i halsringningen. Denna blev mycket bättre så nu har jag bestämt mig för att kloppa bort kantbandet på den tidigare t-shirten och göra om halsringningen.

T-shirten nedan är gjord utav det sista utav två tyger. Och då menar jag verkligen det sista, ja åtminstone för flodhästtyget. Känns som att det blev lite lagom så här till mig, i stället för att ha hela t-shirten i flodhästtyg. Möjligen att framstycket hade kunnat vara helt istället, men då hade jag fått avvakta färdigställande av t-shirten till ett senare tillfälle eftersom det svarta tyget inte fanns kvar i så stora sammanhängande bitar. Ett helt ok resultat och t-shirten kommer definitivt att användas hemma i alla fall.


Tyg från Jofotex; flodhästar, samt Stoff & Stil; svart jersey/muddväv. Okomplicerad sömnad som flöt på utan någonting anmärkningsvärt att "rapportera". De ser så fruktansvärt breda ut bara, men det är tyvärr bara att konstatera att jag är så bred för närvarande. En liten tröst är ju att det inte några slimmade toppar, utan just t-shirts det är frågan om.